Winkelstad Rotterdam biedt voor elk wat wils

In Rotterdam zijn er mogelijkheden te over voor een heerlijk ontspannen en inspirerend dagje winkelen. De grotere winkelstraten als de Meent en de Lijnbaan zijn in heel Nederland bekend. Maar niet alleen het centrum heeft veel te bieden. Rondom het centrum vindt je enorm veel leuke plekjes waar je heerlijk kunt shoppen. Wat mag je niet missen? Je leest het hieronder. Kies de shopomgeving die bij jou past.

overview-winkelen-rotterdam

Commerciële winkelketens in de Koopgoot

De Koopgoot in Rotterdam is beroemd. Deze ligt tussen de Coolsingel en de Hoogstraat en alle commerciële winkelketens zijn er vertegenwoordigd. Je vindt er winkels van bijvoorbeeld H&M, Rituals, Dolcis, Hema en Zara. Kleding- en schoenenmerken zijn goed vertegenwoordigd. Wil je nog even nadenken over een aankoop? Dan kun je al deze merken ook later online bestellen. De Koopgoot staat in verbinding met de Bijenkorf en de V&D. Via de ondergrondse doorgang vanaf de Koopgoot kun je deze warenhuizen bezoeken. De bereikbaarheid van de Koopgoot zelf is erg goed met de metrohalte Beurs die eronder is.

Luxueus shoppen op de Kruiskade

Houd je van luxe? Dan moet je op de Kruiskade zijn. Daar vindt je verschillende luxe winkels als Oger, Roberto Botticelli en Hugo Boss. Ga je voor stijlvolle kleding en schoenen? Dan kun je hier je hart ophalen. Ook beschikken deze winkels meestal over hun eigen webshop, zodat je bijvoorbeeld je schoenen ook online in je eigen vertrouwde omgeving thuis kunt kopen. De Kruiskade doet niet onder voor de PC Hooftstraat in Amsterdam. Na een dag winkelen kun je er ook heel lekker eten bij het Japanse restaurant Fuji of Yamato.

Noordboulevard-Oude-Noorden

Multiculturele winkels in het Oude Noorden

Op tien minuten rijden vanaf het Weena ligt de Zwarte Janstraat, gelegen in het Oude Noorden. Dat is een bijzonder sfeervolle straat waar alle culturen in Rotterdam goed zichtbaar zijn. Er zijn allerlei leuke multiculturele winkels te vinden. Fans hebben de Zwarte Janstraat omgedoopt tot ‘de Noorderboulevard’, voor hen in dit hét winkelgebied van Rotterdam.