Word jurist in Rotterdam

Rotterdam is de 4de grootste studentenstad van Nederland. Met verschillende toonaangevende instellingen voor zowel middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs binnen de stadsgrenzen mag het dan ook geen verrassing zijn dat Rotterdam een goede keuze is voor een studie.

Een populaire studie is de Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus School of Law. Wie geïnteresseerd is in de Nederlandse wetgeving kan aan deze faculteit van de Erasmus Universiteit niet alleen Rechtsgeleerdheid studeren, maar zijn er ook nog 2 andere, interessante juridische studies: Fiscaal recht en Criminologie.

Dit is vast een goede verklaring voor het feit dat Rotterdam maar liefst 1.000 advocaten binnen de gemeentegrenzen heeft!

Een juridische carrière in Rotterdam

In Rotterdam studeren ieder jaar ongeveer 300 studenten af aan de studie Rechtsgeleerdheid. Zij kiezen na het halen van hun diploma over het algemeen voor de volgende beroepen:

  • Advocaat
  • Rechter
  • Juridisch adviseur
  • Officier van Justitie
  • Bedrijfsjurist
  • Beleidsmedewerker
  • Onderzoeker

Maar ook niet juridische beroepen zijn onder de alumni populair, zoals journalist of politicus. Doordat er in de opleiding aandacht wordt besteedt aan probleemgestuurd leren, kunnen de studenten deze ervaring toepassen bij hun latere baan.

Rotterdam: met recht een kennisstad

Wie besluit om Rechtsgeleerdheid te gaan studeren in Rotterdam legt daarmee een goed fundament voor een mooie carrière. Dit blijkt niet alleen uit het feit dat onze stad aan zoveel advocaten een werkplek biedt, maar ook uit het onderzoek dat IVA Onderwijs in opdracht van de VSNU heeft uitgevoerd voor de WO Monitor 2013.

Hieruit kwam namelijk naar voren, dat afgestudeerden van de Erasmus Universiteit het hoogste gemiddeld bruto maandsalaris hebben. De alumni van de Erasmus School of Law komen binnen de universiteit zelfs op de 2de plek!

Zoveel goede redenen om in Rotterdam Rechtsgeleerdheid te gaan studeren én om na de studie aan de slag te gaan als jurist, daarmee is de keuze toch snel gemaakt? In de video hieronder krijg je een kleine sfeerimpressie van de Erasmus Universiteit.